Danska albinokängurun på rymmen – fångad med ”fotbollstackling”

Publicerad 2023-08-20

”Han är verkligen ful”, säger Albis ägare Peter Wittrock.

Den lilla albinokängurun har varit på rymmen i 48 dagar.

Men i torsdags fick friheten ett abrupt slut.

– Vi gjorde en amerikansk fotbollstackling på honom, säger ägaren Peter Wittrock.

I 48 dagar har den lilla albinokängurun Albi varit på rymmen utanför Nästved, på Själland i Danmark.

– Jag har varit jätterädd å hans vägnar – och även för andra, för om han hoppar ut framför en bil eller motorcykel kan det hända hemska saker, säger Peter Wittrock som äger Albi till danska Tv2.

Albi är nu tillbaka på gården efter 48 dagar på rymmen.

Peter upptäckte att Albi hade rymt när han såg hur människor delade bilder av honom på Facebook. Det finns inte så många vita små känguruer i Danmark, så det var inte svårt att förstå vad som hänt.

– Han är ganska vit eftersom han är 100 procent albino, och han har helt röda ögon, precis som en kanin. Det är så han ser ut. Han är verkligen ful.

Följetong

Efter det har Albi setts flera gånger och blivit en följetong i danska medier.

Men det har varit svårt att fånga den skuttande lille krabaten. Den är snabb och kan enligt Peter Wittrock ”skutta 30 kilometer i timmen och vända på en femöring”.

Hittades

Men i torsdags fick han det efterlängtade samtalet. En kvinna hade hittad Albi – som är av arten rödhalsad vallaby – inte långt från Peter Wittrocks hus. Efter en dramatisk kamp kunde han låsas in igen på det 2,4 hektar stora område där han vanligtvis bor.

– Vi fick in honom i ett hörn, och när han försökte springa mot oss gjorde vi en amerikansk fotbollstackling på honom och fick in honom i boxen och med hem.

Följ ämnen i artikeln