Isak målskytt igen – skuggar Haaland

Karl Sundström/TT

Publicerad 2024-05-04

Alexander Isak visar fortsatt god målform. Arkivbild.

Först missade han en straff. Tre minuter senare tog han revansch och blev målskytt.

Alexander Isaks succé i Newcastle fortsätter.

Bortamatchen mot Burnley var redan så gott som avgjord när domaren, vid ställningen 3–0 till Newcastle i den 52:a minuten, pekade på straffpunkten.

Alexander Isak klev fram men fick se sin straff räddas av Arijanet Muric. Blott tre minuter senare kom revanschen. Isak frispelades i straffområdet av Jacob Murphy och var klinisk i sitt avslut från nära håll.

Fullträffen var den svenske landslagsanfallarens 20:e mål i Premier League den här säsongen. I och med det ligger han delad tvåa i skytteligan, tillsammans med Chelseas Cole Palmer. Bara Manchester Citys Erling Braut Haaland har gjort fler mål (21).

24-årige Isak har sedan tidigare gått förbi Zlatan Ibrahimovic som den svensk som har gjort flest mål under en Premier League-säsong. Ibrahimovic gjorde 17 mål för Manchester United säsongen 2016–17.

Newcastle vann matchen mot Burnley med 4–1. Isak blev utbytt i den 77:e minuten och lagkamraten Emil Krafth spelade hela matchen. Hjalmar Ekdal blev inbytt till den andra halvleken för Burnley.