Rolfö sköt ligatiteln till Barcelona

Publicerad 2024-05-04

Fridolina Rolfö blev hjälte för Barcelona.

Hennes två mål i 4–1-vinsten mot Granada gjorde så att den spanska klubben försvarar sin ligatitel.

Med fyra matcher kvar.

Fridolina Rolfö och hennes Barcelona har dominerat den spanska ligan och tog i kväll sin femte raka ligatitel.

Med en målskillnad på +109 (!) innebar vinsten mot Granada att den katalanska storklubben åter igen tar hem Liga F.

Rolfö tvåmålsskytt

Det blev en drömstart för svenskan som kunde hitta nätet redan efter två minuter, framspelad av norska storstjärnan Carloine Graham Hansen.

Efter att Lucy Bronze gjort mål i den 11:e minuten var det sedan ombytta roller och svenskans tur att assistera norskan fram till 3–0.

Rolfö kunde sen avsluta succématchen genom ett straffmål fram till 4–1 som också blev slutresultatet.

Barcelona leder med 15 poäng före Real Madrid och är fortfarande obesegrade med bara ett oavgjort resultat. Ligatiteln blir Barcelonas nionde totalt.