Ekdal om att möta Haaland: "Det blir tufft"

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2023-06-15

Erling Braut Haaland och Hjalmar Ekdal kan stöta på varandra när Premier League inleds den 11 augusti. Arkivbild.

Burnley bjöd spelartruppen på en resa till Las Vegas som tack för att klubben nådde Premier League.

Men allt har ett pris.

Försäsongsträningen är redan igång.

– Jag har förstått att det är väldigt tidigt, säger mittbacken Hjalmar Ekdal.

Managern Vincent Kompany lämnar inget åt slumpen inför Burnleys återkomst till Premier League.

Medan den absoluta merparten av ligans spelare antingen är på landslagsuppdrag eller har semester har Kompany kallat sina spelare till träningsanläggningen. Ekdal, just nu upptagen med landslaget, har inget emot beslutet.

– Det känns som att vi kommer att komma väldigt väl förberedda till säsongen. Jag har haft några veckor ledigt efter säsongen och får någon vecka till efter den här samlingen så det är okej, säger Ekdal.

Burnley ställs mot tuffast möjliga motstånd i premiären den 11 augusti. Då väntar Manchester City – vinnare av ligan, FA-cupen och Champions League – hemma på Turf Moor.

– Det blir så klart tufft, men om det finns ett bra läge att möta dem, så är väl det direkt, bara att riva av den matchen, säger han.

Om Ekdal spelar får han troligen tampas med skyttekungen Erling Braut Haaland, som han mötte i Nations League på Ullevål i Oslo för ett år sedan.

– Det var tufft. Det är en spektakulär spelare som har det mesta, så det gäller att vara hundra procent på plats och att man har en bra dag på jobbet för att stå emot honom.