Norske stjärnan säger nej till LIV

TT

Publicerad 2024-01-29

Viktor Hovland säger nej till LIV. Arkivbild.

Nya golfprofiler uppges vara klara för LIV-touren – men uppgifterna om att den norske stjärnan Viktor Hovland ska flytta till Saudiarabien är falska.

Omstridda – och penningstinna – LIV-touren i golf har lockat till sig några av sportens stora namn de senaste åren och enligt flera medier är såväl Adrian Meronk som Tyrrell Hatton nästa i raden av stjärnor att ansluta sig till tävlingarna i Saudiarabien.

31-årige polacken Meronk har varit något av en komet på golfhimlen de senaste säsongerna och har vunnit fyra gånger på DP World Tour mellan juli 2022 och oktober 2023. Britten Hatton, 32, är just nu på femte plats på världsrankningen och ett riktigt affischnamn.

LIV-touren har ännu inte bekräftat uppgifterna om att duon är klar.

En profilstark spelare som däremot inte kommer att spela LIV är Viktor Hovland, trots ihärdiga rykten på X (tidigare Twitter).

– Det stämmer inte, säger Hovland, som vann PGA-slutspelet förra året, enligt Norsk Golf.

LIV-touren finansieras av Saudiarabiens statliga investeringsfond. Landet anklagas för att genom idrotten försöka tvätta bort sitt rykte (”sportswashing”) när det gäller exempelvis mänskliga rättigheter.

De största namnen som valt att spela på touren är bland annat Henrik Stenson, Jon Rahm, Brooks Koepka, Cameron Smith, Phil Mickelson och Dustin Johnson.

Samtliga är avstängda från spel på PGA-touren.