Greg Norman: "Fler äpplen kommer falla"

TT-AFP

Publicerad 2023-12-14

Jon Rahm och Greg Norman när spanjorens övergång presenterades. Arkivbild.

Jon Rahms flytt till LIV kommer skapa en dominoeffekt. Det säger den kontroversiella tourens chef, förre storspelaren Greg Norman.

– Att vi har Jon ombord är otroligt viktigt inför våra nästa steg och vad vi vill göra i framtiden, säger australiern.

Kort efter att Rahm kritade på för LIV – han uppges få någonstans mellan 300 och 600 miljoner dollar – började det ryktas om att andra PGA-tourspelare som Tony Finau och Tyrrell Hatton skulle gå i spanjorens fotspår. Finau gick i början av veckan ut och slog hål på ryktena kring honom, men fler prestigevärvningar lär följa enligt Norman.

– Det (Rahms flytt) kommer skapa en dominoeffekt, det kommer vara fler äpplen som faller från trädet. Det är ingen tvekan om det eftersom LIV fortsätter att växa och utvecklas.

– Jag vet att vi förmodligen har åtta till tolv spelare som är väldigt, väldigt sugna på att sitta ned och prata med oss om att komma ombord.

Sedan tidigare har LIV lockat till sig stjärnor som Brooks Koepka, Phil Mickelson, Dustin Johnson och Cameron Smith, men världstrean och regerande US Masters-vinnaren Jon Rahm är tveklöst den tyngsta värvningen hittills.

Den av Saudiarabien finansierade touren ses som ett typexempel på ”sportswashing”, med tanke på att landet kritiseras för bristande mänskliga rättigheter. I intervjun med BBC:s World Business Report säger Greg Norman att Saudiarabien ”verkligen bryr sig” om golf.

– Om du ser sättet som de omfamnar golfsporten på. De investerar i sporten i sitt land, för sitt folk inför framtiden, säger Norman.

PGA-touren, DP World Tour och LIV presenterade i början av sommaren sensationella planer på en sammanslagning. En deadline för att komma fram till ett avtal sattes till den 31 december, men än finns ingen överenskommelse på plats.