Kostsam rättegång kan vänta för Vardy och Rooney

TT-Reuters

Publicerad 2021-03-16

Coleen Rooney (tv) och Rebekah Vardy (th). Arkivbild.

Bråket mellan Coleen Rooney och Rebekah Vardy fortsätter att vara en följetong.

Nu kan en veckolång rättegång vänta i höst, skriver The Guardian.

Coleen Rooney, fru till tidigare fotbollsstjärnan Wayne Rooney, misstänkte hösten 2019 att Rebekah Vardy, fru till fotbollsspelaren Jamie Vardy, läckte privata detaljer till tidningen The Sun. Rooney blockerade alla följare utom en på Instagramkontot från hennes ”stories”, för att se om tidningen fortsatte skriva om henne.

Det gjorde de och hon anklagade öppet Vardy i sociala medier. Något som fick Vardy att stämma Rooney för förtal. Hon anser att anklagelserna har skadat hennes rykte och att hon har fått ta emot trakasserier.

Det hela har varit en stor följetong i brittisk media och det fortsätter att skapa rubriker.

Under tisdagen uppmanade domaren Roger Eastman Rooney och Vardy att komma fram till en förlikning med tanke på de eventuellt stora rättegångskostnaderna som han kallar för "extraordinärt stora". Vardy har budgeterat för runt 10 miljoner svenska kronor om det skulle gå till rättegång. Sidan som förlorar kommer att behöva betala den andra sidans rättsliga kostnader.

Ärendet kommer att tas upp igen i juli, varpå en veckolång rättegång kan komma att äga rum i höst, skriver The Guardian.