Hjälp oss hjälpa – en kväll till stöd för världens flyktingar

Uppdaterad 2015-09-11 | Publicerad 2015-09-10

Robert Aschberg leder direktsändningen – se programmet på Aftonbladet

Miljontals barnfamiljer flyr just nu från krig och terror.

I kväll sänder TV3 därför ett extrainsatt program, utan reklam, för att samla in pengar till världens flyktingar.

Robert Aschberg leder direktsändningen, som är ett samarbete med FN:s flyktingorgan UNHCR, och som även sänds på Aftonbladet Tv.

Med hjälp av olika gäster leder Robert Aschberg kvällens insamling till flyktingkatastrofens offer.

Under sändningen, helt utan reklamavbrott, kommer tittarna att få följa med Erik & Mackan ut på stan när de säljer UNHCRS:s färdiga hus för flyktingar.

Vi får möta Bathina Philipson, gift med kungafamiljens vän Aje Philipson, som gjort en fascinerande resa från livet som palestinsk flykting i Syrien till den svenska societeten.

Trebarnsmamma flydde över havet

Trebarnsmamman Hadeel som flydde över havet och hamnade i egyptiskt fängelse med sina barn, berättar om deras fruktansvärda upplevelser på vägen till Sverige.

Vi får följa med ombord kustbevakningens fartyg Poseidon som precis kommit hem från uppdraget i Medelhavet att hjälpa flyktingar i sjönöd.

Flydde från lägret i Mellanöstern

Bland kvällens andra gäster finns även:

Aftonbladets reporter Erik Wiman som rapporterat från krigszonerna i Afrika och Mellanöstern, och nu senast från den akuta flyktingkrisen i Europa.

Författaren Mustafa Can som har rapporterat från flyktinglägren i Mellanöstern och som själv flydde från de kurdiska delarna av Turkiet som barn.

Kasim Husseini som kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn och i dag driver ett hem för ensamkommande barn.

Journalisten och författaren Johanne Hildebrandt som har rapporterat från såväl Irak som Afghanistan och skildrat civila i krig.

Även UNHCR finns på plats i tv-studion genom sin representant Fredrik Sperling, och en rad kända profiler kommer att skicka hälsningar till tv-tittarna för att hjälpa flyktingarna.

”Hjälp oss hjälpa” sänds i kväll med start klockan 21.00 på TV3 och på aftonbladet.se

Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln