Gör vackra klappar – som ett proffs

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-12-18

Så slår du in paketen
med stil – steg för steg

Låt julen leva längre.

Luggslitna granprydnader kan få nytt liv som granna paket­dekorationer.

Så här slår du in de finaste klapparna – steg för steg!

Du behöver ­inte köpa nytt glansigt papper för att lyckas med en tjusig presentinslagning. Tänk på miljön och plånboken, och se först efter vad du har i lådorna.

”Intresset ökar”

Annica Thorberg har arbetat som Gift wrap artist sedan 2002 och är proffs på att slå in snygga paket.

– Intresset har ökat tycker jag, ­precis som för scrapbooking och kortmakeri, vilket även märks hos dagens moderna syjuntor, säger Annica Thorberg.

Satsa på återvinning

Bland årets stora pakettrender som går att dela in i Vintage, Midvinter och Lovikka finns ett gemensamt ledord: återvinning. Så tänk efter innan du slänger kvarlevorna från julstöket.

– Trasiga julgransprydnader, grenar som fallit av granen eller manschettknappar som fått stearin på sig, allt kan bli fina dekorationer.

Pakettips!

Återanvänd och ta tillvara på spillbitarna. Gamla reflexer, luggslitna julgransprydnader, knappar, bokmärken, grenar från granen - allt kan bli till roliga dekorationer.

Gör egna etiketter av avklippta pappersbitar. Använd pepparkaksformar som mall.

Ge dina presenter en julig doft. Blanda kryddor, till exempel kardemumma, kanel och anis i lite lim och fäst på paketet.

Slå in i vad du har hemma. Varför inte en duk, gårdagens tidning eller en uppklippt påse?

Anpassa tekniken efter formen.

Även inslagningen är en del av gåvan. Till gottegrisen, varför inte dekorera presenten med lakritssnören? Eller slå in kokboken i en duk med ett recept på knäck?

Följ ämnen i artikeln