Lisa Holms mördare dödad i litauiskt fängelse

TT

Publicerad 2022-08-04

Nerijus Bilevicius (täckt i svart) i samband med att han fördes in den lada i Blomberg, Kinnekulle, där mordet på Lisa Holm begicks. Arkivbild.

Nerijus Bilevicius, dömd till livstids fängelse mordet på Lisa Holm, har dödats i fängelset i Litauen, rapporterar litauiska medier.

På onsdagen blev Bilevicius attackerad av en fånge inne på anstalten i Marijampole. Enligt litauiska tidningen Diena skedde det ute på en rastgård där en annan livstidsdömd man ska ha huggit Bilevicius med en egentillverkad kniv i samband med ett bråk. På väg till sjukhuset avled Bilevicius av sina skador, enligt tidningen.

Nerijus Bilevicius dömdes till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm 2015. Bilevicius begärde att få avtjäna sitt straff i hemlandet, och två år senare flyttades han från svenskt till litauiskt fängelse.

Vid en rättslig prövning omvandlade domstolen i Litauen till en början livstidsstraffet till 15 års fängelse. Men efter ett överklagande ändrades sedan beslutet till livstid även i Litauen.