”Det var väldigt kul att svara på frågor”

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-26

Stina Lundberg Dabrowski chattade med läsarna

Nancy dell'Olio, Leonard Cohen, Khadaffi...

Hundratals läsare ville chatta med Stina Lundberg Dabrowski om några av hennes mest minnesvärda intervjuer.

Moderator säger: Nu kan ni börja ställa era frågor!

säger: Kan du inte försöka att få en intervju med någon stor företagsledare? Ex Per Gyllenhamar. Annars tack för ett bra program. Du är oerhört proffsig!!!

   Stina Lundberg Dabrowski säger: Jag har försökt få en intervju med p g gyllenhammar, carl-henric svanberg och cristina stenbeck bl a tyvärr har dom sagt nej..men jag ger inte upp! tack för vänl stina

Lindis säger: Hejsan, Är det du som får bestämma vem du vill interjuva?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: om jag fick bestämma skulle jag intervjua t ex castro, men dom flesta säger tyvärr nej..annars är det i princip jag som berstämmer vilka jag ska försöka få en intervju med. men svt måste säga ja eller nej, de vill inte ha helt okända t ex..

Cissi säger: Vilken intervju har påverkat dig mest?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: mkt bra fråga. jag har faktiskt just gjort en intervju som jag blev väldigt berörd av, på flera sätt, med ludmila engquist. annars är det svårt att säga, men jag blir rätt ofta berörd. även av t ex leonard cohen, som var så himla klok. jag tycker jag blir lite klokare efter nästan varje intervju. möjligtivs undantaget nancy del 'ollio..

sandra säger: är du aldrig nervös inför att träffa världskändisar och hur förbereder du dig inför en sådan intervju?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: jag är ALLTId nervös inför en intervju, och ännu nervösare när det är en världskändis som jag vet är omgiven av en massa folk som tycker att dom vet bäst vad jag ska fråga om eller inte. men jag har lärt mej att leva med den nervositeten, jag tänker: bara jag har förberett mej så gott jag nånsin kan, så visar jag dom respekt och då ska dom inte bli arga på mej. i början blev jag jätteröd i ansiktet också, det blir jag fortfarande, men nu har jag lärt mej att sminka på det så det oftast inte syns så mkt

säger: Hej Stina. Under intervjun med Nancy så tyckte jag du spelade så underbart ovetande för att våga ställa vissa frågor. Är det taktik?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: ja, du är smart du, det är taktik. jag låtsas att jag inte förstår vad hon säger, för att hon ska upprepa svaret och uttrycka sig lite mindre luddigt. hon var otroligt svår att itnervjua för hon vimsade in sig i långa förklaringar osm aldrig tog slut. ibland fungerade det lite bättre när jag frågade om, ibland inte.

Ninna säger: hej hej hej hur kändes det att intervjua kadaffi? vad du inte rädd?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: jag har aldrig varit så rädd i någon intervjusituation som jag var när jag intervjuade khadaffi. det var långt ute i öknen, ingen visste var vi var, och jag trodde att han skulle föra bort mig och bura in mig när jag ställde frågor som var lite fräcka. men han skrattade bara och verkade mest förvånad över att nån kunde ställa så raka frågor tillhonom. diktatorer och maktmänniskor är förvånansvärt ovana vid att man stälelr raka frågor, nämligen. dom är alltid omgivna av ja-sägare.

emonineukuslupatiemk säger: hej vad krävs det för att bli programledare??

   Stina Lundberg Dabrowski säger: jag tror alltid att man ska göra det man verkligen vill. det finns många olika vägar; men en bra början är att söka nån slags journalistutbildning. själv jobbade jag på radion när nån ringde och frågade om jag ville vara med i ett nystartat tv-program. men du måste vara intresserad av andra människor, och inse att lycklig blir du inte av att vara igenkänd!

cartman säger: Är du inspirerad av CBS 60 minutes?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: jag tycker cbs 60 minutes är ett superbra program, men jag kan inte säga att jag är inspirerad av dom, för dels sser jag det väldigt sällan, och dels är den amerikanska journalistiken väldigt olik vår. men bra, det är dom verkligen!

Ninna säger: Känner du dig diskriminerad av SVT? Du är ju så himla duktig. Varför får inte du ett eget program?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: jag är frilans, och de senastse åren har svt haft ont om pengar. då är det lättare att säga nej till en frilans, än att deras egna anställda inte ska få göra program. diskrimierad är jag absolut inte, men de senaste åren har jag fått tjata och tjata för att få göra några program. men till slut gick det ju!

Lisen säger: Vad är ditt bästa intervjutips?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: mitt bästa interjutips är att vara supersuperförberedd. påläst så mkt det går, och så tänka i felra dagar på den du ska intervjua, så att han/hon verkligen känner att här kommer en person som verkligen är intresserad av mej. om du är väl förberedd blir du ocksåmindre nervös och kan bättre lyssna och vara närvarande, det är det allra viktigaste nämligen!

Maria säger: Är det svårt att hantera känslor gentemot de du intervjuar, som ilska, avsky etc?

   Stina Lundberg Dabrowski säger: väldigt sällan blir jag arg på de jag itnervjuar, men när det nån gång hänt har jag tyvärr haft svårt att dölja det. senaste exempelt är förra valrörelsen när jag itnervjuade bo lundgren, och var så trött på politikerna som bara rabblade sina färdiga svar, att när han också gjorde det så blev jag väldigt irriterad och det syntes mkt väl i tv-rutan tyvärr.jag bad om ursäkt efter åt. men det är ovanligt!

säger: Stefan frågar Skulle du vilja jobba med Sven Melander igen jag tyckte ni två tillsammans var bäst

   Stina Lundberg Dabrowski säger: jag tycker så himla mkt om sven melander, och i somras när jag skulle sitta i godmorron sverige så föreslog jag att sven och jag skulle göra det tillsammans. men svt ville ha en "egen svt-profil" så det blev janne josefsson istället. honom gillade jag också väldigt mkt, vi hade superkul ihop. men sven är också oerhört kunnig, smart och kul så jag jobbar gärna mer med honom.

Moderator säger: Det var jättemånga som ville chatta med Stina Lundberg. Nu tar vi sista frågan!

albin säger: Lovar du att du tar ett högt hopp när chatten avslutas? =)

   Stina Lundberg Dabrowski säger: kära albin, jag lovar att jag ska hoppa det högsta jag kan, om du lovar att göra det samma.....

Moderator säger: Ok, då hoppar vi! Tack Stina Lundberg!

   Stina Lundberg Dabrowski säger: tack så jättemkt alla som frågat mej om olika saker, jag tycker det var väldigt kul att svara, annars brukar jag föredra att fråga. det värsta är att man inte hinner tänka efter nä rman chattar så jag vet inte riktigt vad jag har sagt..men TACK ändå! stina HOPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!