Två döms till fängelse för knivskärning i Malmö

TT

Publicerad 2023-01-17

Polis och avspärrningar vid köpcentret Hansa i centrala Malmö efter en knivskärning i juni. Nu döms två män till fängelse. Arkivbild.

Två män döms till fängelse efter en allvarlig knivskärning utanför köpcentret Hansa i Malmö den 18 juni. En av dem var åtalad för mordförsök och försök till grov misshandel, men Malmö tingsrätt dömer honom i stället för misshandel. Även den andre mannen döms för misshandel.

Männen, som båda är 21 år gamla, döms till fängelse i fyra respektive fem månader. En annan misshandelsåtalad frias helt och en fjärde person döms för skyddande av brottsling till villkorlig dom, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Åklagaren tog fasta på att en av de båda 21-åringarna hade blod från offret på sin högra hand och att han dessutom hade pekats ut i fotokonfrontationer. Men tingsrätten ifrågasätter tillförlitligheten i utpekandet. Eftersom ytterligare två av de åtalade hade blod från offret på sig anser Malmö tingsrätt inte att det går att slå fast att det var just mannen med blod på handen som var den som utdelade knivhugget.