Man ihjälskjuten i lägenhet i Flemingsberg

TT

Publicerad 2023-03-07

Avspärrning i Flemingsberg efter skottlossningen.

En man i 30-årsåldern sköts natten mot tisdagen ihjäl med flera skott i en lägenhet i Flemingsberg, söder om Stockholm. I bostaden fanns flera personer, däribland barn.

Polis och ambulans larmades strax före klockan 01 till en adress i Flemingsberg med anledning av en skottlossning. I en lägenhet på adressen påträffades en allvarligt skadad man i 30-årsåldern som skjutits med flera skott.

Livräddande insatser genomfördes på platsen innan mannen fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Flera personer befann sig i lägenheten, däribland barn. Ingen som fanns i lägenheten kopplas till brottet, och ingen är för tillfället misstänkt.

– Det är både vuxna och barn, varav en del är anhöriga till mannen, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Polisen utreder kopplingar till den pågående våldsvågen i Stockholm, men vill inte kommentera ett eventuellt motiv närmare än så.

Lägenheten spärrades under natten av för teknisk undersökning och polisen genomför dörrknackning i området. Flera personer har hämtats till förhör, men vid halv åtta-tiden på tisdagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

– Närmast på tur under dagen står en teknisk undersökning av lägenheten, som är satt under bevakning.

Händelsen utreds som mord alternativt dråp.

Knappt tre timmar innan dödsskjutningen larmades polisen om en skottskadad man på Kungsholmen i centrala Stockholm. Polisen ser i nuläget inget samband mellan de två händelserna.

ANNONS