Nasa-chefen: Det finns liv där ute

Publicerad 2023-09-19

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa får nytt uppdrag: Att hitta liv i universum.

Det uppger myndigheten på en presskonferens.

– För första gången kommer Nasa vidta konkreta åtgärder för att seriöst titta efter ufon, säger Nasa-chefen Bill Nelson.

Förra året fick ett oberoende team av forskare i uppdrag att granska flera av de ufo-observationer som gjort på himlen för att samla in mer data om de mystiska iakttagelserna.

Nu växlar den amerikanska rymdstyrelsen upp och under torsdagskvällen höll man en presskonferens där man meddelande att man ger sig ut på jakt efter okänt liv i universum både ”förr och nu”.

– Oavsett vad vi kommer att hitta, så kommer vi se till att information delas transparent över hela världen, säger Nasa-chefen Bill Nelson.

Han fortsätter med att avslöja att Nasa har tillsatt en chef för ufo-forskningen som kommer fortsätta att utveckla och implementera det arbete som gjordes förra året av det oberoende teamet.

Han betonar att det ännu inte finns några klara bevis för jorden fått utomjordiska besök, men med deras expertis kommer att kunna hantera eventuella observationer på ett mer akademiskt sätt.

Bill Nelson, chef för Nasa.

Tar hjälp av AI

– Det ligger i vårt DNA att utforska och fråga varför vissa säker är som de är, säger Nelson.

Han tror även Nasa kommer att upptäcka en annan beboelig planet som jorden i rymden. Till sin hjälp kommer man att använda all sorts teknik bland annat artificiell intelligens för att söka efter avvikelser på himlen som skulle kunna tyda på utomjordisk liv.

– Jag tror det finns liv där ute med tanke på det stora antalet stjärnor och galaxer i universum. För första gången kommer Nasa vidta konkreta åtgärder för att seriöst titta på ufon, säger Nelson.

Den här bilden från amerikanska marinen, tagen 2020, har lett till mycket spekulation och påstås av vissa visa ett ufo.

Följ ämnen i artikeln