Kräfttider!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-08-15

Kom i rätt stämning med nya Bingospelet Kräftbingo

Augusti - årets åttonde månad och skördemånaden: Vi beundrar den stora gula månen och tar ljumma nattbad. Börjar kanske jobba igen. Men framförallt är augusti glada fester och kräfttider! Svenska Spel firar med temaspelet Kräftbingo. Vinn alla kräftorna till kräftskivan i chattvärdarnas tävlingar, kamma hem största jackpotten i Bingospelet och få roliga kräfttips i Bingoradio.

Nu är det kräfttider igen! I augusti får vi börja fiska kräftor – och som vi fiskar: 1500 ton kräftor tar vi i genomsnitt upp denna månad varje år i Sverige. De flesta uppfiskade kräftor går samma öde till mötes: kastrullen med dill, för att sedan läggas på fat och serveras på kräfskivan.

Denna mycket populära svenska fest hålls i augusti, och det finns starka traditioner för hur den bör genomföras. Från hur kräftorna ska kokas och ätas och vilka tillbehör man bör ha i form av mat och dryck till vilka sånger som ska sjungas och så vidare.

Kräftbingo

Dagen efter en lyckad kräftskiva tenderar vi att ta det ganska lugnt – en kul fest tär ju på krafterna. Vad kan vara bättre då än ett parti Bingo? Och Svenska Spel har inte varit sena att haka på augustitraditionen – torsdagen den 14 augusti startade nya Kräftbingo.

Kräftbingot är ett klassiskt multibingo, en bricka kostar 12 kronor. Om du får en rad inom 10 nummer så vinner du jackpotten – alltid minst 1500 kronor! Kräftbingo är öppet från kl 16 till 23 på kvällen och du kommer kunna spela mellan den 14–31 augusti.

Kräftbingo kommer inte bara vara ett spel med höga vinster, det kommer även att hållas en del tävlingar och utlottningar i anslutning. Varje kväll kommer dessutom chattvärdarna hålla i tävlingar där du har chans att vinna alla kräftor till kräftskivan! Du kommer också kunna vinna presentkort på Ica värda 150 kronor.

Kräftradio

Även de populära radiosändningarna från Bingoradio hakar på kräfttiderna. Mellan kl 19-21 kommer Linn och Markus spela svenska hits och annan stämningshöjande musik. Bingospelarna får önska låtar och samtalet kommer att kretsa kring klassiska kräftskivor, snaps och snapsvisor, kräfthattar, lekar, bästa kräfttesterna. Vad som passar attt äta till kräftorna och så vidare. Spelarna kommer få mejla in (bingo@svenska spel.se) eller skriva i chatten om sina bästa tips för en lyckad kräftskiva.

Kom i stämning inför augustis tävlingar på Bingosajten!

Lina Thorén/Minimedia