Annons

Här är föreläsningarna du inte vill missa i höst

Mark Levengood och Emma Frans är två av föreläsarna.

Vad har Mark Levengood och Emma Frans gemensamt? De är båda en del av Lärarförbundets storsatsning på digitala föreläsningar. Målet är att engagera, inspirera, underhålla och involvera en av Sveriges viktigaste yrkeskårer.

Allt börjar med en bra lärare. Men för att utvecklas i sin yrkesroll är det viktigt att fylla på med kompetens och känna sig inspirerad i sitt arbete. Därför kan alla medlemmar regelbundet ta del av spännande satsningar inom temat kompetensutveckling och karriär. Under hösten har Lärarförbundet bland annat genomfört flera kostnadsfria digitala inspirationskvällar i samarbete med Lärarstiftelsen.

Levengood först ut

Tanken är att alla medlemmar ska kunna följa föreläsningarna från arbetsplatsen eller hemifrån. Som en extra bonus får den som vill dessutom chansen att ställa frågor till föreläsarna efter varje framträdande.
Den folkkäre programledaren och författaren Mark Levengood var först ut i september. Han berättade om vikten av att lära sig olikheter varvat med anekdoter om hans egna upplevelser av lärare.

Fakta eller trams?

I november fick medlemmarna ta del av Emma Frans föreläsning med titeln ”Fakta eller trams – så påverkas vi att tro på det som inte är sant”.

Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. Hon vill hjälpa människor att förstå hur fakta, eller påstådda fakta, ska bedömas utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt. I föreläsningen fick deltagarna tips på hur man, både privat och i sin profession som lärare, kan undvika fällorna och inte falla för osanningar på nätet.

Så gör framgångsrika lärare

Andra föreläsare under hösten har varit Lina Lanestrand, Mustafa Can och Katarina Gospic. Men det är inte försent att ta del av Lärarförbundets storsatsning på digitala föreläsningar. Den 11 februari kommer Carina Ulvegren att prata kring ämnet; Hur gör de framgångsrika lärarna? Hon har lång erfarenhet av att undervisa och driva utvecklingsarbete i gymnasieskolan. Carina Ulvegren brinner för de naturvetenskapliga ämnena och skolutveckling och anser att det viktigaste i allt lärande är medveten närvaro. Föreläsningen bygger på ett stort forskningsprojekt vid Stavangers universitet i Norge där man studerat hur framgångsrika lärare arbetar och resultatet av ett gott ledarskap.

Annons: Detta är ett annonsinnehåll från vår partner. Texten är alltså ej skriven av Aftonbladets redaktion.

Publisert:

Följ ämnen i artikeln